courgettesoep met spekjes

Courgettesoep met spekjes

Courgettesoep met spekjes

Courgettesoep met spekjes is natuurlijk ideaal om extra smaak aan je soep toe te geven. Spekjes is een echte smaakmaker en trekt ook nog eens heerlijk in de soep. Hierdoor geeft het een overheersende smaak. Je moet natuurlijk wel van de smaak van spekjes houden, maar het is een lekkere manier om de courgette een beetje op te pimpen. Extra fijn is dat er aan deze soep nog extra groentes zijn toegevoegd. Je krijgt zo je dagelijkse hoeveelheid groente binnen. Daarbij kan je dit recept ook nog eens binnen 25 minuten op tafel hebben staan. Heerlijk als je op zoek bent naar een snel recept voor een drukke doordeweekse dag.

Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

 • 200 gram spekjes (kant-en-klare spekreepjes)
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 courgettes
 • 300 gram bladspinazie
 • 2 kruimige aardappels
 • 1 blokje groente of kipbouillon
 • 125 ml crème fraiche
 • 1 teentje knoflook
 • 1 theelepel tijm
 • Olijfolie om in te koken

Bereiding:

 1. Snipper de ui, snij de courgettes in kleine blokjes en schil de aardappels. De aardappels mogen in grove parten gesneden worden. Eventueel kan je ze in vieren snijden. Dit verkort de kooktijd tijdens het bereiden van de soep.
 2. Breng met een waterkoker een liter water aan de kook. Giet deze over in een maatbeker met een bouillonblokje.
 3. Neem een soeppan met een dikke bodem en doe hier een beetje olijfolie in. Bak de spekjes in de pan goudbruin. Roer ze wel regelmatig om want in een soeppan bakken ze sneller aan. Zijn de spekjes gaar? Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
 4. Bak in het spekvet de ui en courgette glazig. Doe dit in ongeveer 2 minuten met regelmatig omscheppen. Voeg nu kleingesneden knoflook toe of gebruik een knoflookpers. Zorg ervoor dat het vuur matig is. Bak de knoflook ongeveer 30 seconden met alles mee.
 5. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg daarbij ook een theelepel tijm toe en wat peper en zout.
 6. Voeg nu de aardappels toe en laat alles 15 minuten koken.
 7. Prik de aardappels met een vork door om te kijken of ze gaar zijn. Als de aardappels gaar zijn kan je ze eenvoudig doorprikken.
 8. Voeg nu de spinazie toe. Doe dit in delen. Spinazie slinkt vrij snel, maar neemt veel ruimte in de pan in. Door het in delen toe te voegen past het allemaal in de pan.
 9. Als alle blaadjes geslonken zijn pureer je de soep met een staafmixer. Zorg ervoor dat het een mooie gladde soep wordt.
 10. Voeg nu de crème fraiche toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
 11. Als laatste voeg je natuurlijk de spekjes toe. Roer dit even goed door. Zijn de spekjes koud geworden? Dan kan je de soep nog even twee minuten opwarmen op het vuur.

Serveer de soep nu in kommen. Eventueel kan je een paar spekjes achter de hand houden en gebruiken als garnering.

Summary
recipe image
Recipe Name
Courgettesoep met spekjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

38 + = 44