courgettesoep met zalm

Courgettesoep met zalm

Courgettesoep met zalm

Courgettesoep met zalm is een heerlijk fris gerecht, waarbij je extra smaak aan de soep toevoegt met zalm. De combinatie van zalm met courgette is verrassend lekker. Zalm heeft van zichzelf een frisse smaak en past perfect in een courgettesoep. Als je dit recept een keer bereid hebt merk je al snel dat het een favoriet wordt bij je gezin. Extra fijn is dat je een hoop vitamines met deze soep binnenkrijgt. Er zijn namelijk meerdere groentes in de soep verwerkt. Een prima maaltijd voor kinderen die dol zijn op zalm, maar de groentes liever laten staan.

Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 500 gram courgette
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 300 gram bloemige aardappels
  • 200 gram gerookte zalm
  • 125 ml crème fraiche
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter kipbouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 50 gram basilicum
  • Peper & zout
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding

  1. Snij de courgette in blokjes en snij de knoflook fijn. Als je een knoflookpers hebt, dan kan je de knoflook eventueel persen.
  2. Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Dit mogen grove blokken zijn. Bijvoorbeeld aardappels gesneden in vier parten.
  3. Zet een soeppan op het vuur en doe hier een klein beetje olijfolie in. Fruit nu de courgette met peper & zout en knoflook in de pan. Let er wel op dat je de knoflook de laatste minuut bijvoegt. Als je de knoflook te lang fruit wordt deze bitter.
  4. Maak met een waterkoker 1 liter kokend water. Het kokende water giet je over in een maatbeker met een bouillonblokje. Laat het bouillon even trekken terwijl je de courgette bakt.
  5. Als de courgette glazig gebakken is voeg je de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
  6. Voeg nu de aardappels toe en laat het geheel 15 minuten goed doorkoken. De aardappels moeten gaar gekookt zijn in de soep. Dit kan je controleren door er met een vork in te prikken. Kan je er met een vork in prikken? Dan zijn de aardappels gaar.
  7. Snij de gerookte zalm in reepjes tenzij je zalmsnippers gekocht hebt. Zet een koekenpan op het vuur en doe hier een beetje olijfolie in. Bak nu de zalm op. Dit hoeft slechts een paar minuten want de zalm is al gaar gerookt.
  8. Als de aardappels gaar gekookt zijn voeg je de bevroren doperwten toe. Laat nu de soep nog eens 5 minuten met de doperwten doorkoken. Gebruik je verse doperwten? De kooktijd is dan langer. Voeg ze al toe met de aardappels.
  9. Pureer nu de soep tot een gladde massa. Dit kan je doen met een staafmixer. Proef de soep even en voeg naar smaak eventueel nog extra peper en zout toe.
  10. Snij de citroen door midden en knijp de helft van de citroen uit boven de soep. Voeg daarnaast het bekertje crème fraiche en Parmezaanse kaas toe en roer goed door.
  11. Voeg als laatste de warme zalm snippers aan de soep toe.

De courgettesoep met zalm is nu klaar om te serveren.

Summary
recipe image
Recipe Name
Courgettesoep met zalm
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

64 − = 62