Gezonde courgettesoep

Gezonde Veganistische Courgettesoep

Gezonde Veganistische Courgettesoep

Het is weer tijd om aan onze calorieën te denken en lekker gezond te gaan eten. Een gezonde courgettesoep past prima in een gevarieerd dieet. Het is een manier om veel groentes binnen te krijgen zonder dat je het door hebt. Een ander pluspunt is dat een soep ontzettend vult. Eventueel kan je meerdere kommen met z’n tweeën eten en zo al je vitamines binnen een handomdraai binnen krijgen. Courgette zit vol vitamines en antioxidanten. Het is een prima oppepper voor je weerstand. Ben je ziek en heb je geen zin in eten? Een gezonde courgettesoep is altijd een slim idee om je lichaam een vitamineboost te geven. Een extra voordeel is dat je dit recept binnen een half uur op tafel hebt staan. Uiteraard hebben we ook nagedacht over de calorieën. In deze soep zitten slechts 250 calorieën per soepkom. Daar komt nog eens bij dat de meeste calorieën geen vetten bevatten en gezond zijn. Groentes hoef je namelijk niet mee te tellen en mag je prima extra eten! Een extra kommetje soep is dus geen probleem tijdens een dieet.

Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Aantal personen: 4 (of 2 als maaltijdsoep)

Ingrediënten

 • 1 ui
 • 2 courgettes
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 teen knoflook
 • 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
 • 1 bouillonblokje groente
 • 15 gram verse munt
 • 250 ml kookroom light

Tip: Wil je deze soep veganistisch maken? Vervang de kookroom voor Alpro Cuisine.

Bereiding:

 1. Snipper de ui en snij de courgette in kleine blokjes.
 2. Neem een soeppan met een dikke bodem. Doe hier een eetlepel olijfolie in en laat dit heel even warm worden.
 3. Pers met een knoflookpers de knoflook en bak dit 30 seconden in de olijfolie. Voeg nu de ui, courgette en Provençaalse kruiden toe. Fruit het geheel in 3 minuten.
 4. Zet ondertussen een waterkoker op met 1 liter water. Giet het gekookte water in een maatbeker en voeg er een bouillonblokje aan toe. Tip: Doe dit voor je de pan op het vuur zet. De bouillon kan zo even intrekken.
 5. Als je de courgette even aangebakken hebt kan je de bouillon bijvoegen. Breng de soep in z’n geheel aan de kook. Als de soep aan de kook gebracht is zet je hem even op laag vuur. Laat de soep nu 12 minuten doorkoken.
 6. Pluk ondertussen de blaadjes van de munt van de steeltjes af. Zet een aparte kookpan op het vuur met wat water. Breng dit water aan de kook. Voeg nu elke keer een blaadje munt toe, maar voor 10 seconden. Haal het blaadje uit het water en spoel hem snel af met ijskoud water. Zo blijft het blaadje mooi groen. Dit herhaal je met alle blaadjes tot je 15 gram munt hebt. In een bakje zit meestal 30 gram munt. Snij de blaadjes daarna heel fijn en voeg ze even toe aan de soep.
 7. Pureer de soep nu tot een mooie gladde massa. Je zal merken dat de soep ondanks het pureren nog dun is. Gelukkig hebben we hier de kookroom voor.
 8. Voeg ¾ van de kookroom aan de soep toe en breng aan de kook. Serveer de soep in soepkommen en garneer eventueel met een klein streepje room in de soep. Dit ziet er prachtig uit en geeft extra smaak aan je gezonde courgettesoep.
Summary
recipe image
Recipe Name
Gezonde Veganistische Courgettesoep
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 10 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

37 + = 41