Welke vijf soepen passen het best bij een BBQ?

Wanneer je een heerlijk vleespakket hebt besteld voor bij de BBQ zit er natuurlijk geen soep bij. Een lekker soepje vooraf is natuurlijk niet te missen bij een BBQ. Naast online vlees bestellen kun je ook gemakkelijk zelf een soepje in elkaar zetten. Hieronder lees je vijf lekkere soepen die je het beste bij je BBQ kunt eten.

Courgettesoep

Allereerst is een courgettesoep overheerlijk om bij een BBQ te maken. Je kunt heel gemakkelijk zelf courgettesoep maken. Het enige wat je nodig hebt is natuurlijk courgettes, een uitje, knoflook, bouillontabletten, water en olijfolie. De bereidingstijd is niet zo heel erg lang. Wat wel belangrijk is om in huis te hebben is een staafmixer. Je moet namelijk de gehele brei gaan mixen zodat je geen klontjes in je soep hebt. Ook kun je de soep aftoppen met heerlijke spek. Heb je dit allemaal gedaan? Dan kun je genieten van een heerlijke courgettesoep.

Gazpacho

Een heerlijke gazpacho soep is voor de meesten nog niet een bekende soep maar heerlijk om te gebruiken bij een BBQ. Het is een gerecht waar geen bouillon of vlees aan te pas komt. Dus ook voor vegetarische mensen is dit echt een aanrader. Het is een soort soep gemaakt van rauwe groenten en kruiden met als hoofdingrediënt tomaat. De soep hoort niet warm geserveerd te worden maar hoort koud gegeten te worden.

Komkommersoep

Komkommersoep is een heerlijk zomers soepje die je gerust kunt serveren tijdens een heerlijke BBQ. Je kunt gemakkelijk de komkommers raspen, de knoflook snipperen en te pellen. Verder moet je er een bouillonblokje in doen, kruiden, de room en de plattekaas erbij en wanneer je alles in de blender hebt gedaan heb je een overheerlijke soep die je kunt serveren.

Paprikasoep

Een heerlijk zomers soepje voor bij de BBQ is de paprikasoep. Je kunt de paprikasoep gemakkelijk zelf in elkaar zetten door de volgende ingrediënten. Als eerste heb je paprika nodig, uien, gehakt, knoflook, olijfolie, een spaanse peper, kruiden, komkommer en bleekselderij. Wanneer je dit allemaal in huis hebt kun je beginnen met een overheerlijke paprikasoep.

Aardappelsoep

Als laatste is de aardappelsoep een heerlijke soep om zelf te maken voor een BBQ. De soep is gemakkelijk in elkaar te zetten en je kunt aardappelsoep met hele verschillende ingrediënten, je kunt het bijvoorbeeld maken met prei, met paling of met andere soort ingrediënten. Het ligt er maar net aan wat je zelf het lekkerst vindt in een overheerlijke aardappelsoep. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 7 =