Italiaanse courgettesoep
De Italianen weten natuurlijk wel wat koken is. Ze weten de heerlijkste ingrediënten perfect tot z’n recht te brengen. Een heerlijke eenvoudige soep om zelf te maken is Italiaanse courgettesoep. De Italianen zijn dol op courgette en de groente groeit natuurlijk door het hele land. Voor vrij weinig geld kan je een courgette op de Italiaanse markt kopen. Als je ze niet al gewoon in de tuin hebt groeien zoals de meeste Italianen. Helaas zijn we gewoon in Nederland, maar kunnen we wel het gevoel van Italië naar onze eigen keuken brengen. Met deze Italiaanse courgettesoep wanen we ons heel even in Italië. Daarbij is de soep ook nog eens eenvoudig zelf te maken. Handig als je niet zo’n keukenprins(es) bent. Je hebt dan zelfs zonder kookkennis een heerlijke soep bereid. Een soep die het prima doet in de wintermaanden. De frisse smaak van courgette kan natuurlijk ook lekker in de zomer. Het blijft tenslotte een zomergroente.
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 250 gram Italiaanse saucijs
- 2 courgettes
- 4 tomaten
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 paprika
- 1 wortel
- 1 kruimige aardappel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel Italiaanse kruidenmix
- 1 groente bouillonblokje
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Peper & zout
Bereiding
- Kook met een waterkoker een liter water. Als het water gekookt is schenk je het over in een maatbeker. Doe hier een bouillonblokje bij om even in te trekken.
- Snipper ondertussen de ui, verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes. Snij de tomaat in vieren en rasp de wortel. Snij de courgette in blokjes en snij twee stengels bleekselderij in blokjes. Schil de aardappel en snij in partjes.
- Haal het velletje van de saucijs af, zodat alleen het gehakt overblijft.
- Neem een soeppan met een dikke bodem. Doe hier een beetje olijfolie in. Bak hierin de ui een beetje glazig. Voeg nu het gehakt van de saucijs toe en bak alles gaar.
- Voeg op de tomaat en aardappel na alle groentes toe inclusief de Italiaanse kruidenmix. Bak de groentes in een paar minuten glazig.
- Voeg nu de tomaat toe met een eetlepel suiker en bak een minuut mee.
- Doe de bouillon in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook. Als de soep aan de kook gebracht is voeg je de aardappel toe.
- Het is nu belangrijk dat alle smaken zich gaan mengen. Voor het beste resultaat kan je de Italiaanse courgettesoep een uur lang opzetten.
- Let wel goed op of de soep niet droog kookt en voeg anders nog wat gekookt water toe.
- Pureer de soep nu tot een gladde massa. Mag je best wat groentes blijven zien? Dan kan je ervoor kiezen een deel van de soep eruit te halen en in de blender te stoppen. Er blijven zo nog groentes intact.
- Nadat je soep gepureerd is kan je hem nog heel even vijf minuten laten inkoken.
- Serveer de soep nu in soepkommen met een klein beetje Parmezaanse kaas er overheen gestrooid als garnering.
Recente reacties