Het kan altijd en het hele jaar door. Soep. Zeker wanneer je gebruikmaakt van groenten die alleen in bepaalde seizoenen verkrijgbaar zijn. Denk maar aan asperges, die zijn er vers niet het hele jaar. En hoewel soep in veel restaurants als voorgerecht wordt geserveerd, kun je het natuurlijk heel goed als hoofdmaaltijd eten. Daarnaast kun je lekker variëren en gebruik maken van kruiden en bouillon om de smaak te verbeteren. Soep is ook een manier om veel groenten binnen te krijgen en daardoor bij kinderen als snel het middel om ze groenten te laten eten. En wees eerlijk, soep is altijd goed.
Lievelingssoep of iets nieuws?
Juist omdat er zoveel verschillende groenten zijn, zul je als liefhebber van soep een voorkeur hebben voor bepaalde groenten. En misschien kies je niet snel om een soep te maken van groenten die je eigenlijk niet echt lekker vindt of die van zichzelf niet veel smaak hebben. Courgette is zo een groenten, maar courgette soep is heerlijk, goed te eten en eindeloos te combineren. De truc is om een makkelijk en simpel recept te vinden en gebruik te maken van kruiden en specerijen om de soep helemaal naar jouw smaak te krijgen. Je kunt ook kiezen voor een recept met de juiste kruiden en toevoegingen al beschreven zodat je gelijk kunt genieten van een lekkere soep.
Vers is de basis
De basis is een goede, sterk smakende bouillon. Die kun je natuurlijk zelf maken of gewoon als blokje kopen. Gebruik zoveel mogelijk verse ingrediënten. Dus in plaats van knoflookpoeder, een verse teen knoflook. Het toevoegen van andere groenten met veel smaak, zoals tomaat of paprika, geeft je smaakpapillen meer te proeven dan wanneer je alleen courgette gebruikt. Wil je een hartige soep maken? Dan kan het toevoegen van uitgebakken spekjes of een moot zalm, een fijne smaakverbeteraar zijn. Beide ingrediënten hebben hun eigen kenmerkende smaak en geven jouw soep dan net meer bite.
Zomertijd of wintertijd, altijd tijd voor soep
Als tussendoortje, avondeten of als lunch, soep is het gerecht wat je snel en makkelijk maakt en wat eigenlijk niet fout kan gaan. Je hebt niet meer nodig dan de door jou gewenste ingrediënten, een grote pan en een staafmixer. En heb je het perfecte recept gevonden of misschien wel zelf gemaakt? Kook dan extra en vries het in. Want hoewel de soep met courgette gezien wordt als een zomer gerecht, kun je deze, desnoods met wat aanpassingen, natuurlijk ook prima in de herfst eten. Warm stokbrood erbij, knoflookboter erop en een beetje crème fraîche in de warme soep. Smullen maar.
Recente reacties